arrow down Overzicht Dekbedvullingen

Paradies Biofill®

Paradies Biofill® is een geschenk van de natuur en is de eerste door de mens geschapen textielvezel uit jaarlijks hernieuwbare grondstoffen. Het basismateriaal voor deze innovatieve en milieuvriendelijke textielvulling is plantaardig zetmeel. Deze nieuwe vulling laat zien dat wij onze verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst en de natuur, uiteraard met inachtneming van de gebruikelijke hoge kwaliteitsnormen van Paradies, d.w.z., op echt slaapcomfort wordt niet beknibbeld. De vulling biedt de gegarandeerde duurzame veerkracht van de Paradies Highloft®-vezeltechnologie en heeft een lichte en natuurlijke touch. Samen met het ademende Greentex® biologisch katoenen weefsel van gecontroleerde biologische herkomst, zorgt zij voor een goede temperatuur- en vochtregulering, en natuurlijk voor een uitstekende nachtrust.

Paradies Biofill®

Meer:
// Natuur Dekbedden
// Warmte-isolatie
// Bewezen kwaliteit

Paradies Biofill®

  • Duurzame en milieuvriendelijke textielvezelvulling van hernieuwbare grondstoffen
  • Paradies Highloft®-vezeltechnologie voor een duurzame veerkracht
  • Goede temperatuur- en vochtbalans

Uit duurzame vezelproductenUit duurzame vezelproducten
Less CO2Efficiënt gebruik van hulpbronnen
Uit plantaardige grondstoffenUit plantaardige grondstoffen
Productie Biofill®

Biofill-Keislauf

Basismateriaal

Het basismateriaal voor Paradies Biofill® is natuurlijk plantaardig zetmeel. Bij deze planten gaat het om jaarlijks hernieuwbare grondstoffen. Zo stellen wij door jonge aanplant de toekomst van de schaarse hulpbronnen veilig en ontzien wij het milieu.

Vezelproductie

Via een eenvoudig proces wordt eerst plantaardig suiker gewonnen uit het zetmeel. Deze wordt gefermenteerd en vervolgens omgezet in een polymeer (polyactide). Het geheel wordt gesponnen tot textielvezels, die met betrekking tot uiterlijk en eigenschappen zeer veel op polyestervezels lijken.

Productie van vlies

De gerecyclede polyactidevezels worden afgewerkt met de Paradies Highloft®-vezeltechnologie. Daarbij ontstaat de behaaglijk zachte veerkracht van de vulling.